Ericus And Spiegel Buildings | Henning Larsen Architects

Architects: Henning Larsen Architects
Location: Brooktorkai, HafenCity, 
Client: Robert Vogel GmbH & Co. Kommanditgesellschaft og ABG Baubetreuungsgesellschaft mbH & Co. KG
Gross floor area: 50,000 sqm
Completion: 2011
Photographs: Cordelia Ewerth and Andreas Gehrke

With its clearly readable figure each building has a reserved yet characteristic expression that provides a special significance in relation to creating identity for all the surrounding public spaces.

The Ericus building will be essential for the completion of the large park space. Spiegel will become the gateway to Hafencity seen from the main station and Brooktorkai.

The two buildings are designed as large U-forms that embrace the urban space they are directed towards. The Spiegel building embraces an internal space with a more urban character because of its direction towards the city. The Ericus building embraces an open, green outdoor space as it directed towards the large open Lohsepark.

The two buildings form two plazas: an arrival plaza for pedestrians, cy-clists and drivers towards Brooktorkai and an open public plaza, which has a direct connection to the waterfront promenade.

http://www.archdaily.com/195151/ericus-and-spiegel-buildings-henning-larsen-architects/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: