BLC Headquarter Landmark | Hapsitus

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Courtesy Hapsitus

 

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Courtesy Hapsitus

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Courtesy Hapsitus

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Courtesy Hapsitus

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Courtesy Hapsitus

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Building Sections

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Model Space Imaging

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Model Space Imaging

BLC Headquarter Landmark / Hapsitus Model Space Imaging

 based, Lebanese architect firm Hapsitus has presented us their work for the BLC Headquarter Landmark high rise design competition in . Follow after the break for more images of their winning proposal for this highly visible project.

BLC Bank  began a new departure in 2007 with a different administration, an impetus that gave rise to rapid growth and imposed the need for a new headquarters. The competition design brief required a building that would be a landmark in the urban texture of .

The presence of the existing building at the corner of the site was an enigma. It occupied a key corner position of the site, and was required by the client to be incorporated within a new design. With the ‘landmark’ concept as a driving force, Hapsitus proposed a solution created by the cantilevering of a new structure above the existing structure to make an urban gate addressing the city.

http://www.archdaily.com/152601/blc-headquarter-landmark-hapsitus/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: