National Tourist Route Trollstigen | Reiulf Ramstad Architects

1250604213-viewpoint 1250604213-viewpoint

1250604057-embankment-building-2 1250604057-embankment-building-2

1250604068-embankment-building-3 1250604068-embankment-building-3

1250604080-embankment-building 1250604080-embankment-building

1250604090-look-up-from-road 1250604090-look-up-from-road

1250604101-restaurant-trollstigen-rra-mir 1250604101-restaurant-trollstigen-rra-mir

1250604111-stigrc3b8ra007bfinished-2008 1250604111-stigrc3b8ra007bfinished-2008

1250604123-stigrc3b8ra-2-finished-2008 1250604123-stigrc3b8ra-2-finished-2008

1250604135-stigrc3b8ra-3-finished-2008 1250604135-stigrc3b8ra-3-finished-2008

1250604148-viewpoint-2 1250604148-viewpoint-2

1250604160-viewpoint-detail-handrail 1250604160-viewpoint-detail-handrail

1250604172-viewpoint-zoom-2 1250604172-viewpoint-zoom-2

1250604187-viewpoint-zoom-3 1250604187-viewpoint-zoom-3

1250604202-viewpoint-zoom 1250604202-viewpoint-zoom

1250604375-siteplan site plan

1250604387-outlook-point-1 outlook point 01

1250604398-outlook-point-2 outlook point 02

1250604415-plan-building-1 building plans 01

Architects: Reiulf Ramstad Architects, Oslo Norway
Location: Romsdalen – Geiranger Fjord, 
Project team: Reiulf D Ramstad, Christian Fuglset, Anja Strandskogen, Christian Dahle, Nok Nimakorn
Client: Norwegian public roads administration
Structural Engineer: Dr Techn. Kristoffer Apeland AS, Oslo 
Mechanical Engineer: Erichsen & Horgen Engineering AS, Oslo 
Electrical Engineer: Norconsult, 
Contractor: Christie Opsahl AS, 
Landscape: , Oslo 
Constructed Area: 200,000 sqm (the landscape area)
Design year: 2004-2010
Construction year: 2005-2010
Photographs: , Oslo 

The project will enhance the experience of the Trollstigen plateau’s location and nature. Thoughtfulness regarding features and materials will underscore the site’s temper and character, and well-adapted, functional facilities will augment the visitor’s experience. The architecture is to be characterised by clear and precise transitions between planned zones and the natural landscape. Through the notion of water as a dynamic element –from snow, to running and then falling water- and rock as a static element, the project creates a series of prepositional relations that describe and magnify the unique spatiality of the site.

http://www.archdaily.com/32441/national-tourist-route-trollstigen-rra/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: