Blackfriars Road by ALLFORD HALL MONAGHAN MORRIS

Blackfriars Road

Blackfriars Road

Blackfriars Road

Blackfriars Road

Blackfriars Road

Blackfriars Road

Blackfriars Road

Blackfriars Road

Blackfriars Road

  • Project Details
  • Completion: 2013
  • Cost: £61 Million
  • Clients: Great Portland Estates Plc

Terminating the vista from the south end of Blackfriars Bridge is the crystalline form of this 17,600sqm office building wrapped in a fluid pinstripe glass skin. This simple extruded parallelogram has then been cut away in three planes: to the north to create a façade to the river, to the base to create an increased public realm, and to the roof to create a sky room. Retail units are placed at the base to animate the enlarged street and a new residential building is located to the south in the area of the site compressed by rights of light considerations.

Project Credits:

Project Manager: Jackson Coles

Structural Engineer: AKT

Services Engineer: Watermans Building Services

Cost Consultant: Davis Langdon

Planning Consultant: Montagu Evans

Acoustic Consultant: Alan Saunders

Rights Of Light Consultant: Anstey Horne

Party Wall Consultant: Malcolm Hollis

Transport Consultant: TPP

Sustainibility Consultant: Environ UK

CGI’s: Smoothe

http://www.ahmm.co.uk/projectDetails/73/Blackfriars-Road?image=1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: