Interchange Tower | WORKac

WORKac_Interchange_img01 © WORKac

WORKac_Interchange_img02 © WORKac

WORKac_Interchange_img03 © WORKac

WORKac_Interchange_img10 © WORKac

WORKac_Interchange_img08 © WORKac

WORKac_Interchange_img09 © WORKac

floor06 © WORKac

Print © WORKac

water_circulation2 © WORKac

Print © WORKac

For ’s skyscraper design for the  Metro Tower, the architects created a new a new kind of mixed density to promote a sustainable and a diverse stacked city.  This vertical city holds places places of intense urban interchange that combine infrastructure, mixed uses, and public space.  Located at an  intersection with a horizontal crossroads of major boulevards, this vertical interchange between the underground metro, ground-level bus station, shopping podium and the offices and hotel above will essentially be linking the metro with the sky.  ”We call this tower the Interchange – a vertical city that twists together natural green space with ecological systems, structural and functional efficiency with dramatic new forms and technology, while linking the underground to the sky,” added the architects.

“Our design celebrates this condition by tracing the diagonal line of the Metro Line #1 up through the building. The subway can also be easily accessed directly through the main elevators of the tower, which also provides direct and convenient access for hotel guests and office workers to travel directly from the secure tower metro lobby to the upper floors,” explained the architects.

The tower draws on contextual  diagonal lines – all derived from the trajectory of the metro – become the organizing motif of the building. A series of open green spaces have been strategically inserted between the different programmatic zones. These “green pockets” are chiseled into the building, creating a natural counterpoint to the hard edges of the tower and providing a striking visual confirmation of the building’s commitment to the new ecological urbanism. The building’s diagonal forms also help the structural system.

The floors directly below each cut take advantage of the requirements for large structural trusses and refuge floors to create space for natural water filtration systems. By sharing systems, the building can also take advantage of the inverse day-night load cycles of the offices and the hotel, spreading out the maximum loads across 24 hours. Rooftop solar panels at the tower and podium will help provide additional energy for the building.

http://www.archdaily.com/119444/interchange-tower-workac/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: