Temporary Vistitors Center | ASL, London/GB and Strauss Architekten

Abu Dhabi/ VAE
TEMPORARY VISITORS CENTER
Abu Dhabi/ UAE
2009 – 2010
CONCEPTUAL DESIGN TO TENDER DOCUMENTS
Client
Abu Dhabi Culture & Heritage
Architect
ASL, London/GB and
Strauss Architekten,Stuttgart/ Germany
General contractor
Nüssli, Hüttwilen/ Schweiz
Photos
Kudy Reuteler, Hüttwilen/ Switzerland; TEC
Description
A temporary exhibition and information center for visitors has been designed in the Abu Dhabi historical city. The building consists of two independent sections that are linked by a bridge. According the local conditions and the client’s special requests the engineers specified a steel skeleton in combination with steel composite floors and piled foundations.



TVC_1.jpg
TVC_2.jpg
detail TVC_2.jpg

http://www.german-architects.com/teuffel-engineering-consultants/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: