Brixen Public Library, Italy | Aquilialberg

The Aquilialberg project of the Brixen Public Library in Italy has the aim to become a new gathering location for the city’s population. Following this line, the project is designed to assure wide spaces for socialization, both interior and exterior, to accommodate public manifestations and cultural encounters. It is a place to spread knowledge, in which citizen could feel at ease and spend  time constructively. A deep design study is conducted for the new volume; the starting point was the relationship with the existing volumes and geometries. Special attention is given to the orientation of the roofs’ slopes of the closest buildings, with the purpose to match it in the most elegant way with the new construction. The composition language, developed in the design of the new volume, came from the push of the existing roofs’ slopes towards the competition site – a void is generated and it worked as a hinge that matches the existing volumes with the new Library. The Hinge-Volume chosen material is glass to respect the relation between the historical past of the  context and the new presence of the Library.

 

http://www.evolo.us/architecture/brixen-public-library-italy-aquilialberg/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: