Centre des Sports Belair | Auer+Weber+Assoziierte

Luxembourg
Project Centre des Sports Belair, Luxembourg
Completion 04 / 2010
Gross area 7.270 sqm
Cubature 45.500 cbm
Costs € 25,0 Mio.
Photography Roland Halbe, Stuttgart

Description The new buildings integrate into the terrain´s slope, cleverly benefitting from the topography. They are clearly shaped volumes over a connecting base, which allows access to both parts of the building and provides a generously landscaped terrace.

The upper floors are transparent and fitted with vertically structured, fix sunshades made of aluminium and equipped with an additional antiglare device. This layer allows for efficient shading and glare protection as well as solar gains during winter. Perspectives and views, the connection to the exterior are maintained.
The roofs of the dug-in basement floors are intensively overgrown, at some exact points skylights shed daylight into certain areas.

RA-0.png
RA-1.png
RA-2.png
RA-3.png
RA-4.png
RA-5.png
RA-6.png
RA-7.png
Siteplan
RA-8.png
First floor
RA-9.png
Longitudinal Section

http://www.german-architects.com/auer-weber-assoziierte-stuttgart?lang=en-gb

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 151 other followers

%d bloggers like this: